La Loire Atlantique à vélo

Fiets- en wandelpaden

Ontdek de Loire Atlantique op de fiets!

Découverte de Pornic à vélo

Pornic, stadspodium van de velodyssée

De Vélodyssée is de langste Europese fietsroute in Frankrijk en verbindt Roscoff met Hendaye. Meer dan 1400 km met de fiets langs de Atlantische Oceaan. Rondom Pornic is het 83,3 km lange traject "St-Brévin - Ile de Noirmoutier" verdeeld in 4 etappes.
 Saint Brévin - Pornic (25,7 km)
 Pornic - Les Moutiers en Retz (15,7 km)
 Les Moutiers en Retz - Bouin (18,3 km)
 Bouin - La Barre de Monts / Fromentine (34,4 km)

Dit gedeelte van de Vélodyssée, dat gemeenschappelijk is met het Zuid-Loire gedeelte van Vélocéan, is een aangename, zeer goed gemarkeerde route langs de Jadekust van de monding van de Loire naar de Pointe de St-Gildas, en dan naar de holte van de Baai van Bourgneuf.

Vélocéan is een veilige route dankzij de uitgeruste wegen, binnen ieders bereik!
De route is precies bewegwijzerd, je hoeft je alleen maar te laten leiden en te genieten!

Camping La Boutinardière biedt u een fietsverhuurdienst aan bij de receptie.

Neem de fietsroute vanaf de camping:

In de richting van de haven van Collet aux Moutiers :
Bewonder een veelheid aan stranden die door houten pieken worden gescheiden tot aan de kleine haven van Collet, genesteld onderaan de baai van Bourgneuf en proef de beroemde lokale oesters!

In de richting van St Michel Chef Chef :
Van Pornic tot St Michel-Chef-Chef, laat u zich leiden langs de route met het blauw van de oceaan met vissershuisjes en havens.

Vélocéan

Balade à vélo dans le marais breton

Wandelroutes:

La côte de jade et ses pêcheries

Het douanepad

Het pad is 14 km lang en laat u toe om langs de hele kust te wandelen, van de Pointe Saint-Gildas tot het grote strand van La Bernerie-en-Retz via het strand van La Boutinardière. Tijdens uw wandeling ontdekt u verschillende landschappen: wilde kust, duizelingwekkende kliffen, lange stranden...

Het vissershuisjescircuit

11 km lang, vertrek vanaf het strand van La Boutinardière aan de voet van de camping en laat u verleiden door het decor van de Fontaine aux Bretons en geniet vervolgens van de charme van de rustige lanen van La Joselière en La Birochère, voormalige vissersdorpjes. Het pad leidt u naar de hunnebedden van Prédaire en Joselière. Ga dan verder naar de thalassotherapie van Pornic waar vroeger het Casino de la Source zich bevond om de tuin van Gourmalon te bereiken vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de haven van Pornic.

Het circuit van "Le trou de l’enfer"

Ontdek bij eb de vooroever, de kreken en de kleine schatten van de kust van La Bernerie en Retz.
Verlaat bij eb het strand van La Boutinardière en ontdek de beroemde Trou de l’enfer. Deze gouden rots die van links naar rechts wordt doorboord biedt een heel bijzonder geluid als de wind waait. Het is wat men noemt "het geluid van de hel". Ga dan naar het kleine strand van La Rinais waar u de Tour Voruz zult ontdekken, maar ook de overblijfselen van een kraan ingebed in de klif. Hier kwam men aan het begin van de 20e eeuw het beroemde ijzerhoudende water drinken. Ga verder in de richting van het grote strand van La Bernerie en ontdek dit landschap van kleine kreken, veelkleurige kliffen of grotten gegraven door de zee.

Het circuit "Collet"

Bij Moutiers-en-Retz, een wandeling in een beschermd gebied tussen moerassen en duinen waar u de talrijke visserijen op palen met uitzicht op de oceaan kunt observeren. U zult ook verleid worden door het prachtige panorama van de Baai van Bourgneuf en het eiland Noirmoutier.
Ga naar de pittoreske haven van Le Collet waar bij eb duizenden vogels op het grote wad pikken. Doordring het hart van de Bretonse moerassen en laat u verrassen door een ongerepte natuur, voordat u terugkeert naar het charmante stadje Moutiers en Retz.

paysage dunaire et sauvage au collet

Photos


Balade à vélo en bord de mer Pause en bord de mer carte parcours vélocéan Carte vélodyssée Sentier des douaniers en bas du camping sentier des douaniers à Pornic les pêcheries de la côte de Jade Les pêcheries le Trou de l'enfer Sentier des douaniers en bas du camping La tour Voruz vers la plage de la Rinais Port du Collet La côte sauvage et ses chevaux
Directe betaling

Brochure

brochure du camping

Reserveringscontract

Contrat de réservation

Camping kaart

plan du camping

Brochure CAPA

Brochure CAPA