Château des Ducs de Bretagne Nantes

Ontdek onze regio

Le pont de Saint Nazaire

Saint Nazaire

Saint Nazaire, gelegen aan de monding van de Loire, op 32 km van de camping, is de plaats van de mooiste Franse trans-Atlantische schepen.
De reputatie van de beroemde brug is goed gevestigd: een waar architecturaal meesterwerk, met zijn 3.356 m lengte heeft hij het record van de langste brug van Frankrijk.
De haven van St Nazaire biedt het bezoek van een onderzeeboot, liners, scheepswerven en hoogtechnologische luchtvaart. Beleef dus de geheimen van de grootste lijnschepen ter wereld met Escal’Atlantique, een zintuiglijke, speelse en intelligente ervaring voor jong en oud. Duik als familie in de geschiedenis tijdens een reis naar de 20e eeuw met de onderzeebootbasis van het Duitse leger in de jaren 1940: een toeristische attractie die een must is geworden in het departement. De onderzeeër l’Espadon, een schip dat 25 jaar lang onder de zee heeft gevaren, brengt herinneringen terug door middel van een escapade van enkele van uw jeugdboeken!
Voor meer informatie en details over deze must-see plaatsen, bezoek de website :
http://leportdetouslesvoyages.com/

Guérande

Guérande, een middeleeuwse stad op 45 km van Pornic, bekend om de kwaliteit van zijn monumenten en kwelders, is een must aan de Loire-Atlantische Oceaan.
Guérande en zijn beroemde zoutmoerassen! Een mozaïek van kleuren, een grandioos landschap, eeuwenlang gevormd door de hand van de mens. Guérande, een echte "Carcassone van het Westen" met zijn 1334 meter stadswallen en zijn karaktervolle huizen.
De stad, die sinds 2004 een stad van kunst en geschiedenis is, behoort ook tot de gesloten kring van de "100 mooiste omwegen van Frankrijk".

Het schiereiland Guérande

La Baule, een grote badplaats op 50 km van Pornic, is een van de mooiste stranden van Europa.
La Baule staat in de club van de mooiste baaien ter wereld en dankt zijn bekendheid aan zijn 9 km lange strand dat zich uitstrekt van Pornichet tot Pouliguen. La Baule is ook een chique imago met zijn prestigieuze hotels, historische villa’s en het prestigieuze Casino Barrière.

Het Regionaal Natuurpark van de Brière
Het op één na grootste moerasland van Frankrijk, het moeras van Brière, is een regionaal natuurpark dat een van de rijkdommen van de regio Pays de la Loire is. Het park van Brière beslaat 49.000 hectare in een groene en beschermde omgeving: natte weiden, terpen, rietvelden, kanalen... een diversiteit aan flora en fauna die per boot kan worden bezocht.

Marais salants de Guérande
Le Croisic, sa côte sauvage

Le Croisic

Le Croisic, een kleine karaktervolle stad op 55 km van Pornic, is een kleine vissershaven in de buurt van de zoutmoerassen van Guérande en de moerassen van Brière.
Wandel langs de kades waar de vissers- en plezierboten aanleggen, wandel door de stad om de herenhuizen en oude huizen te ontdekken en wandel langs de wilde kust, genietend van de kreken die tussen de rotsen verscholen liggen.
Voor uitstapjes met familie of vrienden kunt u het Océarium du Croisic met zijn 4000 dieren in 56 aquariums ontdekken. Elke dag worden er animaties voorgesteld: pinguïnmaaltijd, presentatie van Australische haaien, duiken in de tunnel...
Informatie en reserveringen : 02.40.23.02.44 - http://www.ocearium-croisic.fr/

Nantes

Nantes is de 6e grootste gemeente van Frankrijk en ligt op 45 km van Pornic. Het was eeuwenlang het leengoed van vele vorsten en werd vooral in de 15e eeuw begeerd, toen de koning van Frankrijk en de hertogen van Bretagne er om streden.
Ontdek een dag lang Nantes: het stadscentrum, de smalle straatjes, het erfgoed en de plantentuin. Maak een tochtje op de Erdre aan boord van de boten van Nantes en mis de "Machines de l’île" met zijn grote olifant en zijn carrousel van zeewerelden niet.
Voor meer informatie: https://www.nantes-tourisme.com/en/welkom

Noirmoutier

Het eiland Noirmoutier ligt op 47 km van de camping en is een paradijs aan zee voor natuurliefhebbers: blauwachtige kwelders die een derde van het eiland bedekken, mooie zandduinen, bos dat geparfumeerd is met de geur van steeneiken, aardbeibomen en zeedennen of de grote villa’s van het "Bois de la chaise" dat typisch is voor Noirmoutier.
De aantrekkelijkheid van dit eiland is ook te danken aan de bijzonderheid van de toegang: via de brug of via "Le Gois", een 4 kilometer lange weg die uniek is in de wereld en die bij laag water begaanbaar is. Elk jaar vinden de "Le Gois" stappen plaats : "de race tegen de zee" waar vele atleten tegen het opkomende tij lopen.
"Île aux papillons": kom en wandel tussen de mooiste vlinders ter wereld, vrij bewegend tussen de tropische bloemen, in de grootste vlinderkas van Frankrijk. Een magisch moment om te delen met je familie!

Ile d’Yeu

Ontdek met familie of vrienden de mooiste landschappen van het eiland Île d’Yeu. Het eiland concentreert zich op zijn 23 km² ontstane land een grote diversiteit aan landschappen: lange stranden en duinen, wilde kust met zijn kreken van zand, heide met kort gras, bocage met meerdere percelen en niet te vergeten de pittoreske huizen.
Île d’Yeu biedt een ruime keuze aan wateractiviteiten, fietsen of wandelen, maar ook vele stranden om te zwemmen of te luieren.
Er zijn twee alternatieven om Île d’Yeu te bereiken: per boot of per helikopter of vliegtuig.

Plage du Bois de la Chaise Noirmoutier
Planète sauvage à 20 minutes du camping

De parken

Planète Sauvage : kom en ontdek de grootste Safari van Frankrijk, op 20 km van de camping!
Park met een origineel concept, bestaande uit een Safari Trail die met uw voertuig of een van de 4x4 trucks ontdekt wordt, en een voetgangersgedeelte met 4 verschillende delen.
Informatie en reserveringen: 02.40.04.82.82 - http://www.planetesauvage.com/

Légendia Parc in Frossay, op 15 km van de camping, is een uniek dierenpark waar magie en spectaculair samengaan om de grootste legendes te vertellen. Laat u met familie of vrienden meenemen naar het hart van de 33 hectare van het park om kennis te maken met een dierentuin met meer dan 400 dieren en zijn voorstellingen.

Le Puy du Fou: vergeet de 21e eeuw en begin aan een grote reis door de tijd! Meer dan 50 hectare, op weg naar een prachtig natuurpark met bijna 20 grandioze voorstellingen overdag en ’s nachts, 4 authentieke dorpen met hun ambachtslieden en meer dan 1.500 dieren in het hart van de natuur. Herbeleef de circusspelen, tril op het ritme van de ruitercascades van de ridders, beleef een bewegend mantel- en zwaardavontuur, droom van het onvergetelijke luchtballet van de vogels... elke eeuw heeft zijn eigen emotie!
Uitgeroepen tot beste park ter wereld in 2019.

Photos


Pont de Saint Nazaire de nuit Escal'Atlantic à St Nazaire Guérande et ses remparts La ville médiévale de Guérande la baie de la Baule Ville de la Baule Parc de la Brière La ville du Croisic Océarium du Croisic Nantes et sa ville Château des Ducs de Bretagne Nantes L'éléphant et le carroussel Les machines de l'île à Nantes Noirmoutier vue du ciel Le passage du Gois Noirmoutier L'île aux papillons à Noirmoutier L'île d'Yeu vue du ciel Ile d'Yeu Ile d'Yeu Ile d'Yeu Legendia parc à Frossay Le Puy du Fou
Directe betaling

Brochure

brochure du camping

Reserveringscontract

Contrat de réservation

Camping kaart

plan du camping

Brochure CAPA

Brochure CAPA